YAPILANDIRMA FIRSATI KAÇIRMAYIN

Yapılandırma son gün 1

Sosyal Güvenlik Kurumu'na 2020 yılı ağustos ayı ve öncesine ait kesinleşen prim borcu olan işverenler ve Bağ-Kur’lular için  yapılandırma düzenlemesinden istifade etmek  için son müracaat tarihi 01.02.2021. Üyelerimizin borçlarını gecikme cezası ve zammı yerine, yurtiçi üretici fiyat endeksi ile güncelleyerek peşin ödemesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının %90’ını, iki taksitli halinde ödemesi halinde ise %50’si siliniyor.  Üyelerimizin  e-haciz, fiili haciz, yerinde denetim gibi yasal işlemlerle karşı karşıya kalmaması için, mevcut durumda ödeme imkanı olmasa dahi yapılandırmaya müracaat etmeleri kendi lehlerine olacaktır. Üyelerimizi süresi içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu Borçlarının yapılandırılması için başvuruda bunmaya davet ediyorum. Üyelerimiz yapılandırma taleplerini internet ortamında https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-sgk-borclarinin-yapilandirilmasi adresinden yapabileceklerdir.

Yapılandırma ilgili yapılan açıkamada,

7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu

17/11/2020 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun” hükümlerinden yararlanmak için öngörülmüş olan başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri, 30/12/2020 tarihli ve 31350 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 3343 Karar Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla birer ay uzatılmıştır.

Söz konusu Karar üzerine, yapılandırma hükümlerinden yararlanmak isteyenlerin (31 Ocak 2021 tarihinin tatile rastlaması nedeniyle) 1 Şubat 2021 tarihi bitimine kadar başvuruda bulunmaları ve başvuru üzerine yapılandırılan alacaklara ilişkin ilk taksit ödemelerini 31 Mart 2021 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir.